MODTAR

«
»

PAST

GULV>

07.20.07 | Comment?

– en udstilling af Amanda Betz og Christine Clemmesen

FERNISERING FREDAG D. 10. JUNI KL 17 – 21

Udstillingen er åben fra d. 10.6 – 26.6 lør/søn kl 12-15 el. efter aftale

Modtar Projects præsenterer udstillingsrækken Rumlige Dialoger med en to-personers udstilling af arkitekt Amanda Betz og billedkunstner Christine Clemmesen, som er blevet inviteret til at deltage og duellere ved udvalgte titel Gulv><Loft.

I forsøget på at nærme sig en forståelse af det konkrete og abstrakte i forholdet mellem gulvet og loftet, har arbejdsrammerne været etableret omkring den vertikale rumlige dynamik. Ideen om menneskelig form som indflydelse på arkitektonisk rum tydeliggøres i udstillingen gennem sidestilninger af form, tekstur og bevægelse. Værkerne etablerer en tyngde og udspænding i det rum beskueren træder ind i og deler med værket. Dermed slår Gulv><Loft tonen an.

Christine Clemmesens værk tager afsæt i et formelt arkitektoniske sprog, som består af en abstrakt fortolkning af væggen som beholder, ramme og omrids. Bestående af både naturlige og industrielle materialer (hø, beton og armering) er værket på udstillingen opbygget omkring væg-konstruktionsprincipper i støbte moduler. Amanda Taarup Betz tager udgangspunkt i rummets tyngde ved at arbejde med betontekstiler som hængende konstruktioner, som på en gang fremstår som kropslige rumlige elementer og tunge lærreder, der vejer og udspænder rummet.

Christine Clemmesen er uddannet fra Glasgow School of Art i 2002, og fra The Slade School of Fine Art, i 2007. Siden har hun været bosat i København og repræsenteret af Helene Nyborg Contemporary. Christine Clemmesen har bl.a udstillet på Charlottenborg, Skulpturi, Danske Grafikeres Hus, og har sin kommende udstilling på det anerkendte Tomio Koyama Gallery, i Tokyo. Christines arbejde udfordrer spændingsfeltet mellem subjekt og form, og værkers strukturer og udseende er informeret af det rum de opstår af og skal opleves i, men uden at være afhængig af det.

Amanda Taarup Betz tog afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole 2005, hvor hun fik tildelt VOLA prisen for sit afgangsprojekt. Hun har siden arbejdet med projekter og installationer der bevæger sig i spændingsfeltet mellem kunst, design og arkitektur. Amanda Taarup Betz startede med at udstille på en række censurerede udstillinger på Charlottenborg, Den Fri gallerier. Sidenhen har hun primært været tilknyttet Modtar Projects. Senest er hun aktuel på gruppeudstillingen Lake of Fire i Den Frie Udstillingsbygning med værket “Framing”, hvor Politiken skrev: “….Det er morsomt og sært og kan samtidigt give en skøn fornemmelse af at man har erfaret noget nyt i verden, som er hele kunstens eksistensberettigelse”.

kommentar

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:


«
»