MODTAR

«
»

PAST

tegningikketegning

02.26.10 | Comment?

– en gruppeudstilling med tegninger af Amanda Betz, Christian Finne, Emil Lykkegaard, Emil Westman Hertz, Frederik Petersen, Karen Gamborg, Martin Erik Andersen, Petter Brandbjerg, Rene Schmidt – derudover: Sol LeWitt: Wall Drawing #51 -all architectural points connected by straight lines. (1970) /genoptegning v. Anne Friis. Udstillingen er kurateret af Anne Friis

Tjeck interaktiv beskrivelse af udstillingsrummet på: http://www.tegningikketegning.dk/

FERNISERING: FREDAG DEN 26.02. 2010 kl. 17-20

Udstillingen er åben fra d. 26.2 – 18.3 tors/fre/lør kl. 12-15 eller efter aftale (kontakt: +45 6168 9479 / +45 3024 3555)

tegningikketegning er en præsentation af forskelligartede, undersøgende tilgange til at tænke og foreslå rum i tegning. Med baggrund i hhv. arkitektur og billedkunst er det intentionen med udstillingen at spørge åbent til tegningsrummets potentialer. Som fænomen har tegningen en kompleks evne til på én gang at have værk-karakter (at holde på en tænkning) og samtidig være et værktøj, hvormed tænkningen udvikles og ændres. I udgangspunktet er tegningen et umiddelbart frit og tilgængeligt felt, hvor forestillinger kommer i direkte udveksling med det konkret materielle og rumlige. I bedste fald rækker denne udveksling langt forbi det sproglige.

Udstillingen tegningikketegning indgår i vinterens/forårets udstillingsrække under temaet Entropi. Temaet betragtes som en integreret del af udstillingens rumlige kontekst.
– Som et mål for graden af stedsrelateret formløshed/uorden kan begrebet entropi til dels og umiddelbart forstås på et visuelt – rumligt plan. Her vil en forøgelse af entropien ses som en konkret nedbrydning eller udligning af forskelle. Derudover knytter begrebet også an til en tænkning, hvor formløsheden snarere opstår som noget anti-visuel eller ekstra-rumligt ved en strukturel overskridelse af logikken. I tegningens flerlagethed synes begge disse begge måder at tænke entropi på at kunne indgå.

kommentar

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:


«
»